STR Komision Lov i ribolov

Kategorije

Priprema tigrovog oraha

Priprema tigrovog oraha

    Tigrov orah 1kg je poslastica koju šaran obožava. Ako bi birali šta je najpogodnije za lov šarana sigurno bi tigrov orah zauzeo visoko mesto u tabeli željenih mamaca koje bi izdvojili za pecanje. Tiger zna da izazove trenutnu reakciju, da li putem prihranjivanja ili na udici, ali u svakom slučaju u modernom šaranskom ribolovu je neizbežan. Priprema se na dva načina, fermentacijom ili bez nje. 

 
Priprema tigrovoh oraha sa fermentacijom: 
 
1. U posudu stavite 1kg tigrovog oraha i dodajte 250g šećera, a u to možete dodati željenu aromu do 5ml. 
2. Sipajte ključalu vodu zatim dobro promešajte, zatvorite posudu i ostavite da se natopi 3-4 dana dodajući tečnost po potrebi pošto će tigrov orah upiti dobru količinu vode.
3. U veliku posudu u kojoj će se kuvati tigrov orah prebaciti isti zajedno sa tečnošću.
4. Tigrov orah mora da proključa i da se kuva oko 45min.
5. Tokom kuvanja proveravajte da li količina vode prekriva tigrov orah i po potrebi dodajte još.
6. Posle kuvanja tigrov orah prebacite u posudu zajedno sa tečnošću u kojoj se kuva.
7. Posudu sa tigrovim orahom ostavite u toploj prostoriji, poklopite i što više umotajte (staro ćebe),a 3-4 dana je potrebno da rastvoreni šećer krene da se apsorbuje u orahe. Započinje proces fermentacije i stvara se želatinasta gusta masa oko tigera. 
Takav tigrov orah je spreman za upotrebu.
 
Priprema tigrovoh oraha bez fermentacije:
 
1. U posudu sa tigrovim orahom sipajte već ključalu vodu bez ikakvih dodataka.
2. Posle 24h promenite vodu, operite tigrov orah, stavite u posudu u kojoj zelite da kuvate i pustite da ključa do 30 min. 
3. Procedite tigrov orah i takav koristite u najkraćem roku, jer je ovo način pripreme bez fermentacije.
 
Vaš Lov i ribolov