Lov. Puska MP156 12/76 Drvo

Šifra: 4333
Maloprodajna cena: 82.500,00 din.
WebCena: 82.500,00 din.

*Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu. Za porudžbine preko 5000 dinara, i do 7kg dostava se ne naplaćuje. Za porudžbine do 5000 dinara i od 7kg i više, porudžbine se naplaćuju po zvaničnom cenovniku Post Express kurirske sluzbe: vidi cenovnik.

 Proizvod nije dostupan za kupovinu preko sajta!

 Nova ruska IŽ Baikal MP-156 poluautomatska sačmarica, dobra, lagana, estetski lepa, koja radi na principu inercionih sila, koje se javljaju prilikom opaljenja metka. Kod ove nove ruske puške MP-156 zatvarač i bravljenje su ostali isti, kao na prethodnim "gasnim" poluautomatima IŽ MP-153, IŽ MP-155. Iz gornjeg dela zatvarača izlazi prizmatični pokretni segment, koji ulazi u kvadratni otvor izrezan u produžetku cevi i tako zabravljuje pušku. Čvrstina ovog zabravljenog sklopa je već proverena na stotinama hiljada proizvedenih pušaka MP-153 i MP-155. Ruski inženjeri su ceo posao stvaranja inercione sile potrebne za odbravljivanje premestili napred, na isto mesto gde su kod prethodnih modela imali cilindar i klip za pozajmicu gasova. Naravno, sada cev nema otvore za pozajmicu gasova, a na tom mestu gde je bio gasni cilindar, sada je samo jaki prsten koji se navlači na tubularni magacin, a putem čeone navrtke ostvareno je sklapanje oružja. Iza tog prstena nalazi se masivni čelični cilindrični deo iz koga napred izviruje mali pomični prsten. Između većeg cilindričnog dela i tog malog-užeg prstena nalazi se kratka jaka opruga. Ceo taj sklop je preko dve bočne poluge povezan sa nosačem zatvarača. Nosač zatvarača i bočne poluge su skoro iste kao na starijim MP-153 i MP-155 modelima.
Prednost smeštanja glavne povratne opruge u prednji deo (ne u kundak kao kod Benelija i Berete ES 100), što znatno olakšava održavanje, ali sklapanje i rasklapanje oružja. Al-sanduk puške je monolitan, jednodelni, vizuelno preuzet sa modela MP-155, a isto važi i za zatvarač. Puška se rasklapa isto kao i prethodni modeli, odvijanjem prednje navrtke i vađenjem ručice za repetiranje u desnu stranu. Na ustima cevi montirani su izmenjivi čokovi, koji su identični onim sa prethodnih modela. Na cev je ugrađena visoka nareckana nišanska šina širine 7 mm, uz narandžastu jarku fiber optik mušicu. Ko želi dodatna nišanska sredstva, na raspolaganju mu je 13,5 mm široki "lastin rep", urezan na gornji deo Al-sanduka puške. Puška ima klasične neskidajuće pređice za remnik. Kao i sve ruske puške i ovde je unutrašnjost cevi tvrdo hromirana, što obećava njen dugi radni vek i kod onih lovaca koji ne vole da redovno čiste oružje.
Potkundak je širine 48 mm. Na dnu kundaka je 41 mm široki efikasni rebrasti gumeni amortizer

Kalibar: 12/76
Kapacitet magacina: 4
Ukupna težina puške: 3.170g.
Ukupna dužina puške: 124 cm.
Rastojanje od kraja kundaka do obarača: 365 mm
Dužina cevi: 71 cm
Brend: Baikal, Rusija

Ocena:

Vezani artikli


Srodni proizvodi